Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинов врегулював аспекти зарахування у військовий резерв

6 червня 2014, 17:10
213
0
Реклама

Що виконує обов'язки Президента Олександр Турчинов підписав Указ № 502 "Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних сил України".

Указом дозволено зараховувати до військового резерву Збройних сил громадян України, які не є військовозобов'язаними.

Документом також визначається, що відбір громадян, у тому числі військовозобов'язаних, для проходження служби у військовому резерві проводиться з числа:

- військовослужбовців, які звільняються в запас, - командирами (начальниками) військових частин;

- громадян, які проживають (знаходяться) в населених пунктах, в яких або поряд з якими дислокуються військові частини, - командирами (начальниками) військових частин і військовими комісарами районних (міських) військових комісаріатів.

Громадяни, що не мають військових звань, з відповідною освітою, у віці від 18 до 40 років - закликаються на службу у військовому резерві на посадах рядового складу.

Виклик резервістів для виконання обов'язків служби у військовому резерві здійснюється командирами (начальниками) військових частин у мирний час відповідно до рішення Президента, прийнятого відповідно до Конституції; планами підготовки резервістів Збройних сил.

Заклик резервістів на військову службу під час оголошення мобілізації здійснюється командирами (начальниками) військових частин, в яких вони проходять службу у військовому резерві, відповідно до Закону "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини