Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судновласникам з іноземними інвестиціями дозволять плавати під прапором України

6 червня 2014, 15:47
139
0
Реклама

Комітет ВР з питань транспорту і зв'язку рекомендує ухвалити за основу законопроект № 3294 про внесення змін до статті 32 Кодексу торгового мореплавання України. Метою законопроекту є вдосконалення законодавчого врегулювання питання надання судам права плавання під Державним прапором України, в частині забезпечення прав і інтересів держави і інвестора.

Пропонується встановити, що право плавання під Державним прапором України поширюватиметься також і на судна, які належать фізособам-суб'єктам господарювання і юрособам, зареєстрованим в Україні, незалежно від наявності або відсутності в їх статутному капіталі іноземних інвестицій.

Під час обговорення необхідність ухвалення законопроекту обгрунтовувалася тим, що діюча редакція Кодексу позбавляє привабливості інвестування в судноплавстві України, перешкоджає реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на будівництво або придбання судів.

Члени Комітету відмітили, що діючі норми створюють серйозний бар'єр не лише для входження іноземних інвесторів на ринок вітчизняного судноплавства, але і для українських судновласників, які часто в процесі здійснення госпдіяльності в цій сфері зацікавлені в повному або частковому залученні іноземних партнерів (зокрема, для цілей фінансування і так далі).

На практиці вказані обмеження призводять до тінізації ринку вітчизняного судноплавства, оскільки судновласники вимушені вибирати для своїх судів прапори держав, які передбачають гнучкіші положення законодавстващо не лише створює додаткові складнощі для судновласників, але і має украй негативний ефект для бюджету України і вітчизняної економіки в цілому, оскільки призводить до значного відтоку грошових ресурсів за межі регулювання (у тому числі, оподаткування) в Україні.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини