Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти проти ліцензування інтернет-видань і за ліквідацію Комісії з моралі

6 червня 2014, 12:09
109
0
Реклама

Громадська рада при Держкомтелерадіо України в електронному режимі обговорила ряд проектів законодавчих актів і прийняла відповідні рішення. Зокрема, члени ради переважною більшістю голосів проголосували за вилучення з проекту Указу Президента України "Про затвердження Стратегії розвитку інформаційного простору України" положення про ліцензування аудіовізуальних засобів масової комунікації і інтернет-видань.

Вказаний проект був обнародуваний на сайті Держкомтелерадіо для обговорення. Метою Стратегії є створення політико-правових, економічних, організаційних і матеріально-технічних умов для розвитку національного інформпростору України, а також формування сучасної моделі державної інформаційної політики, забезпечення розвитку і захисту вітчизняного інформаційного простору.

Також на електронне голосування був винесений проект Порядку вилучення, утилізації і знищення друкарської продукції сексуального або еротичного характеру, яка не відповідає вимогам Закону "Про захист суспільної моралі". Проект розроблений Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі. Члени громадської ради вирішили, що проект не може бути підтриманий у запропонованій редакції, оскільки суперечить вимогам ст.11, ст.19 Закону "Про захист суспільної моралі" і ст.19 Конституції України.

Крім того, громадська рада вирішила звернутися до голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра України з проханням про необхідність ліквідації Комісії з моралі.

За інформацією Держкомтелерадіо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини