Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пасажирам пропонують скаржитися на нелегальних таксистів

6 червня 2014, 10:16
884
3
Реклама

За даними експертів Укртрансинспекции, на сьогодні в Україні біля 95 % таксистів здійснюють перевезення пасажирів без дозвільних документів.

Зокрема, в Києві працює близько 20 тис. таксі, з них, на жаль, лише близько 3 тис. здійснюють перевезення у рамках законодавства. Інші ж порушують вимоги Закону "Про автомобільний транспорт", КоАП і тому подібне

Управління Укртрансинспекции в м. Києві вже посилило держконтроль за порушниками законодавства у сфері перевезень таксомоторів і спільно з ДАІ проводить рейдові перевірки. Під час перевірок інспекція створює список підприємців-порушників, які будуть включені в планові перевірки по місцезнаходженню суб'єктів господарювання. Планові перевірки проводитимуться вже спільно з податковими органами.

Пасажирам пропонують залучитися до контролю якості і законності послуг, якими вони користуються. Тобто, пасажир має право запитати у водія про наявність ліцензійної картки, проходження технічного і медичного огляду і так далі. У разі виявлення порушень законодавства пасажир може подати скаргу в Укртрансинспекцию.

"Основна мета - легалізувати ринок перевезень. Тільки викоренивши перевізників, які здійснюють свою діяльність без необхідних документів, не платять державі ні копійки податків, створюють недобросовісну конкуренцію законним підприємствам, ми зможемо забезпечити надання безпечних, комфортних послуг пасажирам і довести ринок таксі до європейських стандартів" - відмітив начальник територіального органу Укртрансинспекции в м. Києві Олександр Гринюк.

Зараз Укртрансинспекция готує проект заходів по легалізації ринку таксі у м. Києві, який включатиме, зокрема, контроль за інформаційно-диспетчерськими службами, забезпечення таксі стоянками і тому подібне. Ці заходи обов'язково буде погоджений з усіма зацікавленими органами, громадськими організаціями і суб'єктами господарювання.

За інформацією прес-служби Мининфраструктуры.

Про легалізацію таксі в Україні говорять давно. Мининфраструктуры розробило проект Закону "Про перевезення на таксі", яким регулювалися питання видачі дозволів, але в проекті знайшли багато недоробок. Був розроблений і депутатський проект "Про перевезення на таксі і перевезенні за замовленням"; а Госпредпринимательсвто підтримало проект, розроблений фахівцями української асоціації таксомотора.

Нова влада також обіцяла, що створений робочий гурт підготує пропозиції по легалізації ринку перевезень на таксі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини