Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТБ-реклами стане менше - Законом врегульовані правила телепродажів

5 червня 2014, 14:02
248
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні з другої спроби прийняла Закон про внесення змін до Закону про рекламу відносно приведення у відповідність з Європейською конвенцією про трансграничне телебачення (законопроект № 0940поданий ще в 2008 році Президентом Віктором Ющенком, перереєстрований в новій ВР в 2012 році).

Діючий Закон про рекламу доповнений визначенням терміну телепродажі - окремий вид реклами, яка транслюється по телебаченню і містить публічну пропозицію укласти договір купівлі-продажу відносно певного товару.

Встановлено, що телепродажі повинні містити необхідну, доступну, достовірну аудіовізуальну інформацію про пропонований товар.

Законом заборонено спонсорування телі- і радиопедач з використанням назв лікарських засобів і конкретних медичних послуг, які надаються і поширюються тільки по припису (рецепту) лікаря, а також телепродажу лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, медичних послуг.

У Законі враховані відповідні вимоги Європейській Конвенції про трансграничне телебачення і Директиви об аудіовізуальні медіа-послуги.

Передбачається, що Закон набуде чинності через три місяці після публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини