Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада відмінила експортні мита на газ в країни ЭС

5 червня 2014, 12:01
142
1
Реклама

Верховна Рада сьогодні з другої спроби прийняла Закон про внесення зміни в Завершальні положення Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно експорту енергоносіїв в країни-члени Енергетичного співтовариства (законопроект № 2471ау першому читанні був прийнятий ще в листопаді 2013 року).

Мета таких змін - приведення законодавства України у відповідність із законодавством Європейського союзу, у тому числі, в частині виконання зобов'язань, передбачених Протоколом про приєднання України до Договору про установу Енергетичного Співтовариства.

Документ встановлює, що не поширюються на експорт в країни-члени Енергетичного Співтовариства законодавчі норми, згідно з якими суб'єкти господарювання, які здійснюють експорт газуприродного газу в газоподібному стані, сплачують ставку вивізного (експортною) мита у розмірі 35 % митної вартості таких товарів, але не менше 400 грн. за тис. куб. м, а при експорті природного газу в зрідженому стані - у розмірі 35 % митної вартості таких товарів, але не менше 400 грн. за т, якщо великі розміри ставок вивізного (експортною) мита не встановлені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких дана Верховною Радою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини