Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати готуються приймати Трудовий кодекс

5 червня 2014, 10:32
317
6
Реклама

Комітет ВР з питань соціальної політики і праці рекомендує прийняти за основу допрацьований законопроект № 2902 Трудового кодексу України.

Представляючи проект на вчорашньому засіданні Комітету, один з його авторів, народний депутат Ярослав Сухий, зумовив необхідність прийняття Трудового кодексу корінними змінами усієї системи громадських стосунків, які відбуваються в Україні у зв'язку з формуванням ринкових стосунків і соціально-економічними перетвореннями. При цьому діючий Кодекс законів про працю України був прийнятий ще в 1971 році і, незважаючи на численні зміни, внесені в нього, вже застарілий і не відповідає сучасним економічним умовам.

Окрім Кодексу, який до 1991 року був практично єдиним законодавчим актом, який регулював трудові стосунки в Україні, за період незалежності держави були прийняті ряд законів з трудових питань: про охорону праці, про оплату праці, колективні договори і угоди, про відпустки і так далі. В той же час, ухвалення законів по різних аспектах трудового законодавства привело до того, що їх норми практично перекрили норми відповідних глав Кодексу. В деяких випадках між нормами Кодексу і нормами законів з'являються колізії у зв'язку з неузгодженістю тих або інших положень.

За словами народного депутата, Трудовий кодекс пропонує комплексний підхід до вирішення соціально-трудових питань, кодифікацію і уніфікацію законодавчих актів з питань праці; норми проекту спрямовані на адаптацію трудового законодавства України до європейського законодавства.

Автори проекту Трудового кодексу врахували більшість зауважень Головного науково-експертного управління до попереднього проекту, повідомив Я. Сухою. Також проект підтримали представники організацій профспілок і працедавців, виразив готовність взяти участь в подальшому доопрацюванні проекту.

Представник Міністерства соціальної політики і праці відмітив, що проект потребує доопрацювання. Крім того, Минсоцполитики підготує свій проект Трудового кодексуале терміни підготовки такого документу не були названі.

Джерело: сайт ВР.

Читайте також:
Міфи про Трудовий кодекс. Який проект насправді?
Трудовий або Рабський кодекс?
Рейтинг погроз нового Трудового кодексу
Законодавчі ребуси нового Трудового кодексу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини