Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введена посада урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики

5 червня 2014, 10:01
142
0
Реклама

На вчорашньому засіданні уряди було прийнято постанова про створення Ради міжнаціональної згоди при Кабінеті Міністрів України і введена посада урядового Уповноваженого з питань етнонаціональної політики.

Ці інститути, за словами Міністра культури Євгенія Нищука, покликані "об'єднати націю і консолідувати український народ. ...врахувати усі особливості і побажання національних меншин, корінних народів, етнічних груп, які проживають в Україні, щоб уникнути провокацій, які створюються з цих питань".

На офіційному рівні посада урядового Уповноваженого з питань этнонацполитики прирівнюватиметься по статусу до посади заступника Міністра і буде віднесена до першої категорії посад державних службовців. Свої дії він координуватиме з Міністерством культури і братиме участь з правом дорадчого голосу в засіданнях КМУ під час розгляду питань, що відносяться до його компетенції.

Уповноважений призначається Прем'єр-міністром України і "координуватиме етнодержавну політику, культурологічні, мовні, освітні і релігійні питання, і курируватиме їх в європейській і світовій спільноті", - відмітив Євгеній Нищук.

Проекти постанов будуть доработаты з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання уряду.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини