Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців у сфері енергетики рідше перевірятимуть

4 червня 2014, 15:35
159
0
Реклама

У Держпідприємництво поступив проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2008 року № 835", розроблений НКРЕ. За результатами його розгляду Держпідприємництво підтримало необхідність затвердження нових критеріїв оцінки міри ризику від здійснення госпдіяльності в енергетичній сфері.

З урахуванням запропонованих змін, до суб'єктів господарювання з незначною мірою ризику будуть віднесені суб'єкти, що здійснюють діяльність по:
1) постачанню електроенергії за нерегульованим тарифом;
2) виробництву електроенергії в електроустановках встановленою потужністю до 12 МВт;
3) виробництву теплової енергії на теплоелектроцентралях, ТЭС, АЕС, когенерационных установках і установках з використанням нетрадиційних або поновлюваних джерел енергії на електроустановках встановленою потужністю до 120 Гкал/ч;
4) постачанню природного газу, газу (метану) вугільних родовищ за нерегульованим тарифом з фактичним об'ємом постачання за попередній (календарний) рік до 50 млн куб. м.

Також, згідно зі змінами, при комбінованому виробництві теплової і електричної енергії відповідних суб'єктів буде віднесено до групи суб'єктів з незначною мірою ризику (нині при веденні такої діяльності підприємця відносять до суб'єктів з середньою мірою ризику).

Проектом передбачається і зменшення кількості і частоти проведення перевірок суб'єктів господарювання :

- з середньою мірою ризику - не частіше за 1 раз в 3 року (замість 1 разу в 1 рік);

- з незначною мірою ризику - не частіше за 1 раз в 5 років (замість 1 разу в 2 року).

Що стосується суб'єктів господарювання з високою мірою ризикуто на сьогодні їх перевіряють, залежно від особливостей діяльності, 1 - 2 рази в рік. Проектом пропонується перевіряти таких суб'єктів не частіше чим 1 раз в 1 рік.

Джерело: Держпідприємництво

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини