Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кожному міліціонерові хочуть присвоїти довічний номер

4 червня 2014, 13:49
142
5
Реклама

У парламенті групою нардепів зареєстрований законопроект № 4988 "Про внесення змін до статті 16 Закону України "Про міліцію", яким пропонується зобов'язати працівників органів внутрішніх справ рядового і начальницького складу носити нагрудні знаки (жетони)заборонивши їх знімати з форменого одягу.

На такому жетоні пропонується вказувати прізвище, ім'я і особистий номер співробітника міліції. У зв'язку з цим кожному працівникові міліції планується довічно присвоїти унікальний особистий номерякий вноситиметься в окрему общегосударственую базу даних.

Наявність вказаної бази надасть можливість вести єдиний всеукраїнський облік працівників ОВД.

Також привласнення особистого номера довічно забезпечить уникнення його дублювання у зв'язку із звільненням працівників і можливим наступним їх відновленням на службі.

Як відмічають автори проекту, національне законодавство України не перешкоджає введенню нагрудних знаків, адже Закон "Про міліцію" передбачає індивідуальну відповідальність кожного працівника ОВД.

Введення нагрудних знаків дозволить громадянам легко бачити, запам'ятовувати і фіксувати за допомогою технічних засобів дані працівника органу внутрішніх справ у разі можливих неправомірних дій з його боку, або коли відповідний працівник не бажає представитися або пред'явити своє службове посвідчення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини