Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відміняється техогляд для сільгосптехніки

3 червня 2014, 17:19
514
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно забезпечення безпечної експлуатації сільськогосподарської техніки (законопроект № 2609а).

Законом передбачається вилучення з Закону про систему інженерно-технічного забезпечення АПК норми відносно проведення державного технічного огляду зареєстрованих машин і здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства акредитованими суб'єктами господарювання, які проводять перевірку технічного стану і ідентифікацію машин.

Також в статті 35 Закону про дорожній рух доповнюється перелік транспортних засобів, які не підлягають обов'язковому технічному контролюзокрема - тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожно-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки і інших механізмів.

Зараз техогляд автотранспортних засобів в Україні не проводиться, окрім техогляду техніки сільськогосподарського призначенні (при цьому процвітає корупція, як відмічали депутати під час обговорення).

Ліквідовувати техогляд з/х техніки
обіцяв і Міністр агрополітики.

Закон набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини