Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спецкомісія регулярно перевірятиме порушення в установах відбуття покарань

3 червня 2014, 13:04
82
0
Реклама

Спеціальна Комісія з питань державної політики у сфері виконання карних покарань, яка проведе перевірку фактів порушення прав людини і умов утримання в установах відбуття покарань, працюватиме в постійному режимі і щомісячно звітувати про результати своєї роботи. Про це заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

До складу спецкомісії увійшли представники Мінюсту, правозахисники і члени громадських організацій. "Уперше в історії незалежності України ми дали можливість громадськості мати безпосередній контакт і спілкування з ув'язненими" - відмітив Міністр.

Комісією було створено 8 робочих груп, які здійснюватимуть вибіркову інспекцію установ відбуття покарань з широкими повноваженнями перевірки фактів порушення прав людини і дотримання умов наших громадян.

Міністр юстиції також розповів про кроки, які вже зроблені владою в питанні реформування Пенітенціарної служби України:

- внесений ряд змін в УИК, якими гарантував ув'язненим допуск до лікаря; заборонено розміщення засуджених, які уперше потрапили у в'язницю, разом з тими, хто має дві або більше за судимості; заборонено перебування хворих туберкульозом з іншими особами;

- революційні зміни відносно отримання ув'язненими доступу до телефону і Інтернету;

- ухвалений Закон "Про амністію", згідно з яким близько 26 тисяч громадян, що не скоїли тяжких злочинів, будуть звільнено від відбуття покарань.

Зокрема, під час засідання комісії було прийнято рішення про створення окремого робочого гурту по перевірці умов утримання наших співвітчизників у Криму. "Члени комісії вирішили спробувати зустрітися з людьми, які зараз знаходяться у в'язницях фактично в якості заручників"- резюмував Павло Петренко.

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини