Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР призначила інавгурацію Порошенка на 7 червня. Як це буде?

3 червня 2014, 11:13
269
9
Реклама

На засіданні 3 червня Верховна Рада України прийняла постанова (проект № 4996)яким призначила на суботу 7 червня з 10:00 інавгурацію нового Президента України Петра Порошенка.

Відмітимо, що обраний на позачергових виборах Президент повинен в 5-денний термін після офіційного оголошення ЦВК підсумків голосування присягнути і вступити на пост (ст. 104 Конституції). А згідно ст.87 Закону про вибори Президентановообраний Президент вступає в дані йому повноваження не раніше дати інавгурації.

Нагадаємо, що забезпеченням проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією, займається створений А. Турчиновим організаційний комітет.

Як проходитиме церемонія інавгурації :

* Голова ВР з трибуни зачитає постанову про результати виборів.

* Голова КСУ оголосить, що новообраний Президент готовий виконувати функції глави держави, склав депутатські повноваження, і виконав усі конституційні вимоги про несумісність з посадою Президента і так далі, і запросить на трибуну Петра Порошенка, вручивши йому текст Присяги.

* Петро Порошенко покладе руку на Конституцію і Пересопницкое Євангеліє, проголосить текст Присяги Українському народупідпише її і передасть голові КСУ.

* Голова КСУ оголосить про те, що Петро Порошенко прийняв присягу і вступив на пост Президента України, і передасть текст присяги спікерові парламенту.

* Голова ЦВК вручить Петру Порошенку посвідчення Президента України.

* Голова КСУ передасть офіційні символи влади - президентські клейноди: мантію, друк Президента, символ Президента і булаву.

* Петро Порошенко оголосить своє перше звернення до народу (инаугурационную мова).

* На цьому засідання Верховної Ради після виконання Державного Гімну закриється, інших питань в день урочистого засідання Рада розглядати не може.

Після процедури інавгурації у Верховній Раді біля Адміністрації Президента повинна пройти військова церемонія - глава держави як Верховний головнокомандувач познайомиться зі ВСУ.

Заплановано і урочистість на Майдані - А. Турчинов доручив нормалізувати ситуацію з нагоди вступу на пост новообраного Президента України. Можливо, Петро Порошенко прийме там ще одну присягу - символічну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини