Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано дозволити нардепам піти на війну

2 червня 2014, 11:36
137
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4977 про внесення змін до Закон "Про статус народного депутата України" відносно проходження військової служби народним депутатом під час оголошення воєнного стану.

Текст документу ще не опублікований на сайті ВР, але його автор, народний депутат Олександр Бригинец ("Батькивщина") розповів про пропоновані зміни. Передбачено, що у разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях народний депутат має право виконувати військовий обов'язок і проходити військову службу у Збройних Силах України.

Згідно з чинним законодавством нардеп не має права бути на державній службі (при цьому військова служба прирівнюється до державної служби). Таким чином, обмеження не дозволяють народному депутатові захищати Батьківщину в рядах Збройних Сил України.

"Я готовий, як і багато моїх колег, узяти в руки зброю у разі такої необхідності. Саме тому я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють мало не усі, окрім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами лише на словах" - пояснив А. Бригинец.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини