Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сім'ї загиблих військових отримають підвищені пенсії - підписаний Закон

30 травня 2014, 17:19
179
1
Реклама

И. о. Президента України А. Турчинов підписав Закон № 1274 - VII "Про внесення зміни в статтю 36 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб" (законопроект № 2124).

Законом встановлюється, що членам сімей військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу, які загинули (померли) при виконанні обов'язків військової служби (службових обов'язків), призначається пенсія у зв'язку з втратою годувальника у розмірі 70 % грошового постачання (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника.

Якщо на утриманні загиблого (померлого) годувальника знаходилися двоє і більше членів сім'ї, пенсія призначається в розмірі 90 % грошового постачання (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника, і розподілятиметься між ними рівними частками, але не менше чим 40 % на кожного непрацездатного члена сім'ї.

У таких же розмірах, незалежно від причини смерті годувальника, обчислюються пенсії членам сімей померлих інвалідів війни і членам сімей, до складу яких входять діти, що втратили обох батьків.

Законом також встановлено, що особи, якою раніше призначені пенсії у разі втрати годувальника відповідно до Законом про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб, мають право на перерахунок пенсій. Якщо в результаті перерахунку розмір виплачуваної пенсії або її частини зменшується, пенсія виплачується в раніше встановленому розмірі.

Закон вводиться в дію з 1 січня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини