Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов створить реєстр платників для отримання Пдв-облігацій

30 травня 2014, 16:44
177
0
Реклама

За дорученням уряду для визначення граничного обсягу випуску облігацій внутрішньої державної позики Міністерство по прибутках і зборах України проводить інвентаризацію платників ПДВ, у яких є відповідні суми податку.

Потім на підставі заяв платників на оформлення відшкодування по вказаних облігаціях будуть складені реєстри проведеної інвентаризації.

Обсяг випуску облігацій визначатиметься Мінфіном у рамках граничного об'ємувизначеного Кабміном згідно з реєстрами проведеної інвентаризації платників.

Відшкодування ПДВ для таких платників відбуватиметься за допомогою облігацій державної внутрішньої позики, випуск яких затверджений постановою Кабміну від 21 травня 2014 року. Згідно з документом, номінальна вартість вказаних облігацій складе 1 000 грн., а термін звернення 5 років. Ставка прибутковості по цих цінних паперах встановлюється на рівні облікової ставки Національного банку України. Облігації випускатимуться у бездокументній формі у вигляді записів на рахунках в цінних паперах у Нацбанку. Для погашення облігацій кожні шість місяців впродовж терміну їх звернення робитимуться виплати по погашенню основної суми боргу у розмірі 10% їх номінальної вартості і доходу по цих облігаціях.

Джерело: Миндоходов.

Читайте також:
Пдв-облігації: нові виклики, старі механізми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини