Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турчинов одобрил изменения для защиты прав инвесторов

30 травня 2014, 15:50
660
1
Реклама

Що виконує обов'язки Президента України Олександр Турчинов підписав Закон № 1255 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно захисту прав інвесторів"який набуває чинності з 1 червня 2014 року.

Законом удосконалюються законодавчі акти, регулюючі питання припинення повноважень і звільнення посадовців юрособи і посилення їх матеріальної відповідальності.

Передбачається таке додаткове основа для розірвання трудового договору за ініціативою власника або уповноваженого ним органу з окремими категоріями працівників за певних умов, як припинення повноважень посадовців без вказівки конкретних причин такого припинення їх повноважень. Зміни внесені в ст. 41 КЗоТ. Розмір вихідної допомоги у такому разі складе не менше 6-місячного середнього заробітку (зміни в ст. 44 КЗоТ).

При цьому в статті 99 Цивільного кодексу України встановлено, що повноваження члена виконавчого органу суспільства можуть бути припинені у будь-який час або він може бути тимчасово відсторонений від виконання своїх повноважень. Для таких посадовців пропонується встановити матеріальну відповідальність у розмірі прямого дійсного збитку, але не більше за свій середній заробіток (як це передбачено діючою редакцією ст. 132 КЗоТ), але і за неотриману підприємством, установою, організацією прибуток (зміни в статті 130 132, 133 КЗоТ).

Також встановлено, що посадовці за шкоду, заподіяну ними господарському суспільству, відповідатимуть не у межах і порядку, передбачених законом і засновницькими документами суспільства (як це передбачено в діючій редакції частини 4 статті 89 Господарського кодексу України), а тільки в межах і порядку, передбачених законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини