Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано визначити категорії військових, яким не можна брати участь в АТО

30 травня 2014, 14:55
1063
3
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект 4965 про внесення змін до Закону "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію" з метою звуження круга військовослужбовців, яких можна залучати до участі в антитерористичних операціях.

Згідно з проектом, військовослужбовці, покликані на військову службу під час мобілізації, не можуть бути залучені до участі в АТОякщо вони:

- на час заклику не досягли 20-річного віку і не проходили службу у Збройних Силах України, інших військових формуваннях;

- мають на утриманні двох і більше дітей у віці до 16 років;

- виховують без одного з подружжя дитини у віці до 14 років або дитини-інваліда, інваліда з дитинства (незалежно від віку) і інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності).

Також пропонується встановити, що термін проведення військово-економічних мобілізаційних навчань і тренувань не має бути менш 60 діб.

Завданням законопроекту є зниження соціальної напруженості в суспільстві, пов'язаній зі значною чисельністю загиблій молоді без належної військової підготовки і чоловіків, що мають на утриманні малолітніх дітей, під час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини