Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платник НДФЛ, що навчається в декількох учбових закладах, має право на податкову скидку, - Миндоходов

Реклама

Миндоходов в роз'ясненні від 13 травня 2014 року вказало, що платник податків, який вчиться в декількох учбових закладах України, має право скористатися податковою скидкою на навчання. Одночасно Податковим кодексом не передбачено право на податкову скидку в частини витрат - суми коштів, сплачених на користь іноземних учбових закладів.

Платник НДФЛ має право включити в податкову скидку суму коштів, сплачених учбовим закладам для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника і / або члена його сім'ї першому ступеню спорідненостіякий не отримує зарплати. Така сума не може перевищувати розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 і закругленого до найближчих 10 гривен, з розрахунку на того, що кожного навчається, за кожен повний або неповний місяць навчання впродовж звітного року.

Загальна сума податкової скидки, нарахована платникові в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального доходу оподаткування платника податків, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 НК.

Для реалізації права громадян на застосування податкової скидки за результатами звітного податкового року, разом з річною податковою декларацією про майновий стан і прибутки подаються документи для підтвердження витрат, що включаються в податкову скидку.

Умови і порядок нарахування податкової скидки, перелік витрат, дозволених для включення до складу податкової скидки, а також обмеження права на нарахування податкової скидки визначені в ст. 166 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини