Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Минюсте создают подразделение для возврата выведенных активов и возмещения убытков от аннексии АРК

Реклама

Міністр юстиції Павло Петренко під час оперативної наради в Генеральній прокуратурі повідомив, що в системі міністерства планується созданние спеціального підрозділу, який займатиметься поверненням засобів, отриманих злочинним шляхом, і відшкодуванням збитків, викликаних незаконною анексією Російською Федерацією АР Крим.

"Питання повернення викрадених активів і відшкодування збитків безпосередньо між собою пов'язані. Так, ми можемо говорити про те, що деякі представники попередньої влади не лише мали відношення до тих подій, які відбувалися в Криму, але і здійснюють зараз фінансування сепаратистського руху на Сході України"- відмітив П. Петренко.

И. о.Генерального прокурора Олег Махницкий повідомив, що в ході розслідування усебічно вивчаються дані про незаконне заволодіння державним майном, неправомірне придбання права власності на земельні ділянки і їх відчуження, проведення незаконних фінансових операцій, привласнення значних сум державних активів і їх наступний протиправний вивід за межі України. За словами Генпрокурора, зараз слідчими встановлений ряд іноземних компаній, на рахунки яких через фіктивні підприємства, зареєстровані на території України, були перераховані державні кошти.

Міністр юстиції відмітив, що триває напрацювання законодавчої бази, яке б давало інструменти правоохоронним органам застосовувати механізми спецконфіскації. Зокрема, певні інструменти надав прийнятий Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, а також ряд інших законів.

"Разом з цим в Україні доки відсутній механізм заочного карного виробництва, тому Мінюст зараз розробляє новий законопроект, який дасть можливість застосувати заочне карне виробництво відносно осіб, що знаходяться в міжнародному розшуку, а також відносно тих юридичних осіб, які визнані співучасниками в незаконному виведенні державних коштів за рубіж"- відмітив П. Петренко.

За інформацією Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини