Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госинформнауки висловилося про реформування ІТ- галузі

Реклама

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій і інформатизації Володимир Семиноженко відмітив, що у Верховній Раді зареєстрований черговий законопроект № 4805 про особливості оподаткування прибутків працівників програмної продукції, який практично дублює попередні законодавчі ініціативи. У Госинформнауки позитивно оцінюють ту увагу, яку народні депутати приділяють підтримці ІТ- галузі, проте треба не лише пропонувати усі нові, а нарешті ухвалювати конкретні закони, щоб дати ІТ- бізнесу можливість нормально розвиватися.

"Множення законопроектів на одну і ту ж тематику - це не вирішення проблеми, а розпиляло зусиль. Замість того, щоб вносити акти, які мало чим відрізняються один від одного, народні обранці повинні зосередитися на доопрацюванні вже зареєстрованих проектів з метою їх швидкого прийняття і, відповідно, імплементації" - відмітив В. Семиноженко.

З 1 січня 2013 року на законодавчому рівні передбачено застосування для суб'єктів індустрії програмної продукції зниженої ставки податку на прибуток підприємств у розмірі 5 % від здійснення відповідних видів економічної діяльності. Такі норми були передбачені Законом № 5091яким внесені зміни в розділ XX Податкового кодексу. Особливий режим оподаткування діятиме 10 років - до 1 січня 2023 року.

У Госинформнауки також відмічають, що наступним кроком повинне стати прийняття Верховною Радою законопроектів "Про внесення змін до Податкового кодексу відносно особливостей оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції і учасників національного проекту "Технополіс" - створення інфраструктури інноваційного розвитку і високих технологій і його складових" (№ 2063д), а також законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно розвитку індустрії програмної продукції і реалізації національного проекту "Технополіс" - створення інфраструктури інноваційного розвитку і високий технологія і його складова" (№ 2330).

За інформацією Госинформнауки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини