Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівник ГИС з листопада хоче впровадити систему електронних торгів в усіх регіонах країни

30 квітня 2014, 11:25
210
0
Реклама

Завтра, 1 травня у чотирьох регіонах запрацює Система електронних торгів заарештованим майном. Сайт Системи і основні правила участі в онлайн аукціонах презентували на брифінгу Голова ГИС України Дмитро Сторожук і директор ГП "Інформаційний центр" Леонід Богданов.

Вже визначені спеціалізовані організації - хранителі майна, яке продаватиметься шляхом онлайн аукціонів. Відповідний конкурс був проведений в квітні.

Як повідомив директор ГП "Информюст" з 1 травня у базу Системи почнуть вносити довідкову інформацію про лоти з усіх пілотних регіонів. Ця інформація постійно оновлюватиметься і доповнюватиметься відповідно до оброблених документів і нових даних.

"Ми отримали сертифікацію захисту інформації, тому база Системи буде захищена відповідно до останніх технічних нормативів. Учасники аукціонів зможуть створити власний кабінет і стежити за ходом торгів, а також за наповненню бази новими лотами в онлайн режимі. Доступ до Системи держвиконавців обмежується виключно можливістю вносити інформацію про нові лоти в Систему. Тобто державний виконавець вже не зможе впливати на процес продажу майна і виконувати якісь маніпуляції на користь зацікавлених осіб"- повідомив Леонід Богданов.

У жовтні, відмічає Д. Сторожук, ми відзвітуємо перед Кабміном про результати впровадження проекту. Також керівник ГИС вважає, що у листопаді почнеться впровадження системи в усіх регіонах України.

За його словами, на той час, поки система запрацює в інших регіонах окрім пілотних, заарештоване майно реалізовуватимуть організації, що торгують, які були вибрані конкурсною комісією за результатами відкритого тендеру, який відбувся 28 квітня. Результати тендеру будуть оголошені відразу після завершення підготовки відповідних документів .

Д. Сторожук також звертає увагу на той факт, що тепер процедура торгів відчутно відрізнятиметься від традиційної. Передусім, зменшений розмір винагороди організації, що торгує, від суми реалізованого майна з 15% до 1%, а також він обмежений сумою 2 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Керівник ГИС обіцяє детально перевіряти засоби, які організація витрачає на проведення аукціонів. Більше того,- говорить він, - ми внесли в порядок проведення торгів обов'язкову відеофіксацію кожного публічного аукціонущоб не виникало навіть щонайменшої можливості надавати певні переваги тим або іншим покупцям. На усі такі торги запрошуватимуться спостерігачі від громадськості. В той же час, повідомлення про проведення публічних торгів публікуватиметься не лише на сайті Мінюсту, як це було раніше, але і широко афішуватися в ЗМІ, щоб про аукціони упізнало якомога більше громадян.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини