Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок установки спецсигналів на автомобілях служб охорони врегульований новою Інструкцією

Реклама

Сьогодні, 29 квітня, набула чинності Інструкція про порядок видачі і обліку дозволів на встановлення і використання спеціальних світлових сигнальних пристроїв автожовтого (помаранчевого) кольору на транспортних засобах реагування суб'єктів охоронної діяльності, затверджена наказом МВС від 26 березня 2014 року № 245.

Для установки і використання спецпристроїв помаранчевого кольору на транспортних засобах реагування суб'єктів охоронної діяльності Департаментом Державної автомобільної інспекції МВС видається дозвіл затвердженої форми.

Дозвіл, термін дії якого збіг або яке видане не на цей транспортний засіб, вилучається. Про вилучення співробітник ДАІ складається рапорт, який разом з вилученим дозволом спрямовується в ДГАИ МВД для подальшого вжиття заходів.

У разі виявлення ознак підробки дозволу співробітник ГАМІР повинен здійснити звіряння вказаних в дозволі відомостей даним транспортного засобу і через чергового по підрозділу ДАІ перевірити правомірність видачі дозволу.

Дозвіл вилучається у разі виявлення факту установки і використання спеціального світлового сигнального пристрою автожовтого (помаранчевого) кольору на транспортному засобі з порушенням вимог розділу III Порядку устаткування транспорту реагування суб'єкта охоронної діяльності засобами радіотехнічного зв'язку, цветографическими схемами (написами), світловими і звуковими сигналами.

Видача дозволів здійснюється на основі:

1) заяви суб'єкта охоронній діяльності з вказівкою повного переліку транспортних засобів, на які мають бути видані дозволи;

2) завірених копій свідчень про реєстрацію транспортних засобів, вказаних в заяві;

3) завірених копій документів, якими визначено, що саме ці транспортні засоби є транспортом реагування суб'єкта охоронної діяльності відповідно до Законом "Про охоронну діяльність";

4) акти обстеження кожного транспортного засобу на відповідність цветографических схем, написів і емблем вимогам Закону, розділу III Порядку і ДСТУ 3849-99 "Дорожній транспорт. Цветографические схеми, розпізнавальні знаки, написи і спеціальні сигнали оперативних, спеціалізованих і спеціальних транспортних засобів. Загальні вимоги" (ГОСТ 3849-99), завіреного підписом керівника відповідного управління (відділу) Державтоінспекції Головного управління МВС в АР Крим, місті Києві, областях, управління МВС України в областях, місті Севастополі і його друком;

5) завіреній копії ліцензії на здійснення охоронної діяльності.

Заяви розглядаються впродовж 30 днів з дня отримання уповноваженим обличчям ДГАИ МВС. Дозвіл ламінується в спеціальну плівку і видається терміном дії на три роки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини