Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче відмінити 1-2 травня і вихідні після свят

28 квітня 2014, 16:20
667
14
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4777 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України відносно раціонального використання робочого часу".

Законопроектом пропонується виключити 1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих - з переліку святкових днів, встановлених статтею 73 КЗоТ.

Крім того, передбачається виключення положення, згідно з яким у разі, коли святковий або неробочий день співпадає з вихідним вдень, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочий. Але для Пасхи все ж запропоновано встановити 2 неробочі дні, воскресіння і понеділок.

На думку автора проекту, депутата Ю. Вознюка (Батькивщина), застосування правила перенесення святкового або неробочого дня, який співпадає з вихідним вдень, не сприяє раціональному використанню робочого часу. Вихідні дні - це дні щотижневого відпочинку, а святкування будь-якого свята також є одним з видів відпочинку, аргументує депутат.

Нагадаємо, що на сьогодні існує нормативно закріплена можливість перенесення вихідних днів на наступний після святкового або неробочий, якщо святковий або неробочий день співпадає з вихідним.

До святкових днів чинне законодавство відносить: 1 січня - Новий рік, 7 січня - Різдво Христово, 8 березня - Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих, 9 травня - День Перемоги, 28 червня - День Конституції України, 24 серпня - День незалежності України. Окрім цих, неробочими днями також вважаються один день (воскресіння) - Пасха і один день (воскресіння) - Трійця.

Читайте також:
День народження Шевченка пропонується зробити вихідним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини