Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який термін представлення декларації про валютні цінності, що належать резидентові і що знаходяться за кордоном?

Реклама

Миндоходов роз'яснилощо декларація про валютні цінності, прибутки і майно, які належить резидентові України і знаходяться за її межами, суб'єктами підприємницької діяльності подається впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Обов'язковість щоквартального декларування суб'єктами підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, наявності валютних цінностей, що належать їм, які знаходяться за межами України, встановлена ст. 1 Указу Президента від 18 червня 1994 року № 319/ 94 "Про невідкладні заходи по поверненню в Україну валютних цінностей, що незаконно знаходяться за її межами".

Декларування валютних цінностей, прибутків і майна здійснюється в регіональних відділеннях Нацбанку і в контролюючих органах по місцю знаходження суб'єкта підприємницької діяльності.

Згідно Податковому кодексу за базовий звітний (податковий) період, рівний календарному кварталу, податкові декларації подаються впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Якщо останній день терміну представлення податкової декларації доводиться на вихідний або святковий день, то останнім днем терміну вважається операційний (банківський) день, що йде за вихідним або святковим днем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини