Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати вважають, що людям похилого віку на держслужбі не місце

21 березня 2014, 11:21
125
10
Реклама

У Раду поданий законопроект № 4505 про внесення змін до статті 23 Закону "Про державну службу" (ініціатори - А. Павлівський, Ю. Стець, А. Бригинец).

Проектом пропонується встановити граничний вік перебування на державній службі - 62 року; при цьому частина третю статті 23, яка передбачає особливі вікові привілеї для державних службовців, які обіймають посади першої категорії, - виключити. Відмітимо, що приголосного чинного законодавства, граничний вік перебування на державній службі складає 65 років.

Одночасно передбачається залишити незмінним положення частини другої цієї ж статті, згідно якої у виняткових випадках після досягнення граничного віку перебування на держслужбі службовці можуть бути залишені на посадах радників або консультантів за рішенням керівника відповідного держоргану.

Депутати відмічають, що упродовж останніх років в Україні склалася практика зловживання працею держслужбовців похилого віку. Адже за науковими даними фізіології праці, людина починає втрачати працездатність з 60-ти років, і оптимальний вік припинення активної трудової діяльності складає 62 року. Після перетину цього вікового кордону працювати на такій відповідальній роботі як державне управління - украй ризиковано, запевняють автори проекту.

"До чого можуть довести країну радикальні геронтократы, ми бачили на прикладі діяльності режиму Януковича-Азарова, неадекватної реаліям сучасного світу" - говориться в пояснювальній записці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини