Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР призначила 4-х суддів Конституційного Суду

13 березня 2014, 18:22
309
0
Реклама

На повторне голосування на посаді суддів Конституційного Суду України були винесені ті ж кандидатури, що і декілька годинами раніше - Мірошника Миколи Івановича, Слиденко Ігоря Дмитровича, Стретовича Володимира Миколайовича, Шевчук Станіслава Володимировича, Сас Сергія Володимировича.

Детальніше про попереднє голосування читайте в матеріалі ЮРЛИГИ : Депутати не змогли призначити суддів Конституційного Суду.

Підсумки повторного голосування наступні:

- Н. Мірошник: 245 голосів;

- С. Сас - 257 голосів;

- В. Стретович - 203 голоси;

- С. Шевчук : 244 голоси;

- И. Слиденко : 239 голосів.

У голосуванні взяло участь 268 народних депутатів.

Згідно ч.3 ст. 7 Закону про Конституційний Суд назначенными на посаді суддів КСУ вважаються кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів депутатів, але більше половини голосів депутатів від конституційного складу ВР України.

Отже суддями КСУ були призначені все вище вказані особи, за винятком В. Стретовича.

Нагадаємо, що цього тижня сайт ЮРЛИГА проводив альтернативне голосування (опитування) для юридичної громадськості, щоб упізнати Вашу думку відносно самих гідних кандидатур на "вакантні" посади суддів КСУ.

В ході опитування ми запропонували імена 18-ти відомих українських юристів, які на погляд редакції мають значний авторитет у своєму професійному співтоваристві. Розуміючи, що список гідних кандидатів в судді Конституційного Суду являється значно ширше заявлених нами фахівців, ми передбачили опцію внесення учасником голосування іншої кандидатури.

У результаті, за два дні голосування в опитуванні взяли участь більше 500 респондентів. Найбільша кількість голосів в процентному співвідношенні набрала: Сергій Головатый і Віктор Мусияка (по 10,4 %)а також Василь Кисиль (13,3%).

У коментарях до опитування, а також при додаванні свого варіанту відповіді юристи найбільш підтримали кандидатуру Василя Кошеля.

Кандидатури юристів, внесені учора на розгляди парламенту не знайшли значної підтримки у наших читачів (Станіслав Шевчук - 4,5%, Володимир Стретович - 2,9%, Сергій Сас - 0,9%).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини