Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений порядок стимулювання працедавців, що працевлаштовують безробітних

4 лютого 2014, 16:05
317
0
Реклама

Минсоцполитики опублікувало проекту наказу "Про затвердження Порядку стимулювання діяльності працедавців, спрямованої на створення нових робочих місць і працевлаштування безробітних".

Порядок визначає механізм стимулювання діяльності працедавців, спрямованої на створення нових робочих місць і працевлаштування безробітних, які реалізуються відповідно до ст. 24 Закони "Про зайнятість населення" (далі - заходи по сприянню зайнятості).

До участі в заходах сприяння зайнятості допускаються працедавці, які на дату звертання до Державної служби зайнятості України :

- за даними Миндоходов знаходяться на обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування не менше 1 р., не мають заборгованості по сплаті єдиного внеску і / або страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і заборгованості по сплаті податків і зборів, окрім знову створених юрособ, що надають таку інформацію з дня їх держреєстрації;

- не провели скорочення робочих місць, зменшення штатної чисельності працівників по професіях (спеціальностям), на які планується працевлаштування зареєстрованих безробітних, впродовж 1 р.;

- не знаходяться в процесі виробництва справи про банкрутство і визнання працедавців банкротами, не розпочата процедура санації або припинення діяльності;

- не мають простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне соцстрахування на випадок безробіття, фінансових санкцій за порушення норм законів "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" і "Про зайнятість населення";

- не фінансуються за рахунок засобів державного або місцевих бюджетів.

Заявки працедавців на участь в заходах сприяння зайнятості розглядаються комісією, створеною Державною службою зайнятості. Якщо Комісія схвалила заявку, Держслужба зайнятості України підписує наступні договори: з працедавцем про створення нових робочих місць; страхування між Службою зайнятості і страховою компанією на користь держслужби зайнятості про страхування ризику невиконання працедавцем умов договору про створення нових робочих місць; забезпечення за кредитним договором працедавця між уповноваженим банком і держслужбою зайнятості.

Працедавець у свою чергу укладає кредитний договір з відповідним відділенням уповноваженого банку, який погоджував бізнес-план, термін якого не може бути менше 25 календарних місяців і 5 днів.

Витрати на організацію заходів сприяння зайнятості здійснюються у вигляді надання працедавцеві банківського кредиту шляхом внесення забезпечення по банківському кредиту, яке надає Державна служба зайнятості України за рахунок засобів Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття. Забезпечення надається у вигляді запоруки цінних паперів.

Працедавець, що бере участь в заходах сприяння зайнятості, працевлаштовує на умовах повної зайнятості по напряму територіального органу держслужби зайнятості нижчого рівня на нові робочі місця на термін більше 2 років осіб з числа:

- зареєстрованих безробітних;

- осіб, що перебувають на обліку в місцевих органах як що шукають роботу.

Проект був опублікований 31 січня. Пропозиції до нього можна присилати упродовж місяця з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини