Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Користувачі Єдиних і Державних реєстрів можуть отримати електронні ключі від Миндоходов

10 грудня 2013, 11:28
193
0
Автор:
Реклама

Акредитований центр сертифікації ключів, який діє при Миндоходов, надаватиме безкоштовні сертифікати користувачам Єдиних і Державних реєстрів Міністерства юстиції України. Для отримання цифрового підпису громадянам необхідно звернутися в пункти реєстрації користувачів центру. На сьогодні в Україні функціонує 104 таких пункту.

Нагадаємо, рішення відмовитися від послуг електронному цифровому підпису ТОВ "Арт-майстер" на користь ЦСК Миндоходов Мінюст прийняв у зв'язку зі значним завищенням компанією "Арт - майстер" цін на придбання послуг електронного цифрового підпису для користувачів реєстрів, адміністратором яких є ГП "Інформаційний центр" Мінюсту.

Загалом за 11 місяців поточного року центром сертифікації ключів видано майже 895,1 тис. цифрових підписів. Щомісячно за безкоштовними ключами від Миндоходов звертаються більше 50 тис. платників, що удвічі більше, чим минулого року. Численною категорією клієнтів центру є фізособи, кількість яких складає 77 %.

За 11 місяців поточного року в центрі зареєструвалося 465,4 тис. фізичних осіб і громадян, яким видано 541,7 тис. цифрових підписів. Серед юридичних осіб клієнтами центру за цей період сталі 138 тис. чоловік, які замовили 353,4 тис. ключів.

Нагадаємо, що з 1 листопада 2013 р. посилені сертифікати відкритих ключів від Миндоходов формуються на два роки. Ключі електронного цифрового підпису, видані Центром, дозволяють звітувати в режимі він - лайн не лише в органи Миндоходов, але і в органи державної статистики України і Пенсійного фонду України.

За інформацією Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини