Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З нового року зміняться правила набору на навчання іноземців

3 грудня 2013, 14:54
204
0
Автор:
Реклама

Наказом від 1 листопада 2013 року № 1541 Міносвіти ствердило Порядок організації набору і навчання (стажування) іноземців і осіб без громадянства.

Дія цього Порядку не поширюється на іноземців, які постійно проживають на території України на законних підставах і мають право вступу в учбові заклади на законодавчо певних умовах, а також біженців і осіб, що потребують додаткового захисту.

Навчання іноземців здійснюється на денній (очною) і заочній формах навчання на підставі документів про попередню освіту, які були отримані не раніше чим за 10 років до дати поводження із заявою про вступ в українські учбові заклади (окрім заяв про вступ в аспірантуру, докторантуру, післядипломній освіті).

Послуги з організації набору іноземців на навчання здійснюють:

1) учбові заклади;

2) уповноважене Міносвіти державне підприємство "Український державний центр міжнародного утворення України";

3) суб'єкти господарювання (резиденти і нерезиденти) за наявності ув'язнених з учбовими закладами договорів про надання послуг з набору іноземців в якості кандидатів на навчання.

Для зарахування на навчання іноземець повинен володіти мовою навчання на рівні, достатньому для засвоєння учбового матеріалу, що підтверджується укладенням приймальної комісії. Іноземці зараховуються в учбові заклади за результатами співбесіди.

Для зарахування в учбовий заклад іноземець представляє такі документи:

1) заяву-анкету;

2) оригінал і копію документу про попередню освіту;

3) оригінал і копію документу (додатки до документу про освіту), в якому міститься інформація про його успішність по учбових дисциплінах;

4) копію свідоцтва про народження;

5) медичний сертифікат про стан здоров'я, завірений офіційним органом охорони здоров'я країни, з якої прибув іноземець, і виданий не пізніше ніж за два місяці до від'їзду на навчання в Україну;

6) копію паспортного документу іноземця або документу, що засвідчує особу без громадянства;

7) дійсний поліс медичного страхування (окрім іноземців, які прибули з країн, з якими ув'язнені угоди про безкоштовне надання екстреної медичної допомоги);

8) 6 фотографій розміром 60 х 40 мм;

9) копію посвідчення закордонного українського (за наявності).

Наказом також затверджений Порядок видачі іноземцям і особам без громадянства запрошень на навчання (стажування) в Україні і їх реєстрації.

Запрошення видаються внз, які мають ліцензію на підготовку іноземців по акредитованих напрямах (спеціальностям), іноземцях, відносно яких учбовим закладом надається згода на прийом на навчання (стажування) по вибраному напряму (спеціальності), на здобуття післядипломної освіти, навчання в аспірантурі і докторантурі незалежно від країни походження іноземця, термінів і форми навчання. Запрошення видається тим учбовим закладом, в якому іноземець здобуватиме освіту по вибраному напряму (спеціальності), післядипломна освіта або вчитися в аспірантурі або докторантурі.

Запрошення заповнюється учбовим закладом на українській і англійській мовах друкарським способом і діє не більше шести місяців з дати його видачі.

Наказ набуде чинності з 1 січня 2014 року.

Нагадаємо, що змінився порядок оформлення довгострокової візи для іноземних студентів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини