Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують врегулювати механізм електронних звернень

27 листопада 2013, 13:13
108
0
Реклама

Депутати від В "Батькивщина" минулого тижня зареєстрували законопроект № 3681 відносно створення додаткових умов для реалізації конституційних прав громадян шляхом використання інформаційних комунікаційних технологій.

Нагадаємо, раніше Кабмін схвалив законопроект, яким пропонується узаконити право звертатися в різні інстанції по Інтернету. Крім того, з 2016 р. обмінюватися усіма документами з судом можна буде по электронке.

Проектом встановлюється, що під зверненнями громадян слід розуміти не лише викладені в письмовій або усній формі пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги, але і відповідні документи у електронній формі.

Електронне звернення повинне містити електронний підпис автора, а також відповідати усім вимогам чинного законодавства.

Електронні звернення без зворотної адреси і підпису заявника визнаються анонімними і розгляду не підлягають.

Розгляд електронних звернень :

1) електронні звернення, що поступили до суб'єктів, перерахованих в абз. 1 ст. 1 Закону "Про звернення громадян", підлягають розгляду в порядку, встановленому для розгляду письмових зверненьз урахуванням особливостей, передбачених законодавством.

До таких суб'єктів належать органи держвлади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, ЗМІ, посадовці.

2) відповіді на електронні звернення, а також повідомлення заявників про залишення їх електронних звернень без розгляду по суті, про напрям електронних звернень для розгляду організаціям відповідно до їх компетенції, продовження терміну розгляду звернень спрямовуються на адресу електронної пошти заявників, вказаної в електронних зверненнях.

На електронні звернення надаються письмові відповіді у випадках, якщо заявник у своєму електронному зверненні просить направити письмову відповідь по вказаному заявником в зверненні поштовій адресі.

Також читайте: Мінюст нагадав, в якому порядку громадяни можуть звертатися в різні інстанції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини