Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як видавати довідку про відсутність податкової заборгованості

19 листопада 2013, 09:03
932
2
Автор:
Реклама

Наказом від 10 жовтня 2013 року № 567 Миндоходов затвердило Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості по податках, зборах, платежах, контрольованих органами прибутків і зборів.

Відповідно до Порядку довідка видається міжрегіональними територіальними органами Миндоходов України (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць), податковими органами в районах, містах (окрім міст Києва і Севастополя), районах в містах, об'єднаними і спеціалізованими державними податковими інспекціями по встановленій в додатку формі по основному місцю обліку платника податків, що звертається.

Довідка видається безкоштовно на підставі заяви платника податків, яка складається з обов'язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом прибутків і зборів довідки, і вказівкою найменування підприємства (установи, організації), в яке довідку буде подано платником податків.

Термін розгляду заяви платника податків і видачі довідки або напряму відмови в її наданні складає 5 робочих днів з дня отримання такої заяви.

Довідка видається в паперовому або електронному виді. Довідку в паперовому виді платник податків або його законний або уповноважений представник отримує безпосередньо в органі прибутків і зборів, в який було подано заяву. Платникам податків, що подають звітність в електронній формі, надання довідки може здійснюватися засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону про електронний документообіг і електронний цифровий підпис.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини