Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які документи необхідно пред'явити при перетині кордону на чужому автомобілі?

12 серпня 2013, 09:38
3307
0
Автор:
Реклама

Миндоходов роз'яснило, які документи необхідно пред'явити на межі особі, що не є власником транспортного засобу, на якому воно подорожує.

Згідно Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедівдо поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, на які видані реєстраційні документи відповідно до Конвенцією про дорожній рухі номерні знаки, що мають, серіям яких присвоєні букви латинського алфавіту. За відсутності у подорожуючого обличчя права власності на автомобіль, оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на основі заяви власника такого ТС чи документів, що підтверджують право користування і (чи) розпорядження ТС. Особам, що здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки по їх бажанню видаються свідчення про реєстрацію на їх ім'я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника ТС, і документи, що підтверджують право користування і (чи) розпорядження ТС, зберігаються в підрозділах Державтоінспекції.

Отже, особа, яка виїжджає за кордон на автомобілі, що належить і зареєстрованому на інше обличчя, має право на виїзд за кордон за наявності:

- свідоцтва про реєстрацію, виданого на ім'я власника ТС, і документу, що підтверджує право користування і (чи) розпорядження цим ТС, або

- свідчення про реєстрацію на ім'я особи, яка здійснюватиме поїздку за кордон, виданого на період поїздки підрозділом Державтоінспекції за бажанням цієї особи.

За інформацією Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини