Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив зміни щодо особливостей провадження у справах про видворення іноземців та осіб без громадянства

23 червня 2011, 12:23
1116
0
Реклама

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства щодо особливостей провадження у справах про видворення іноземців та осіб без громадянства". Документ датований 15 червня ц.р.

Законопроект "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України" розроблено Міністерством внутрішніх справ.

На сьогодні в роботі правоохоронних органів, у зв'язку з тривалим розглядом адміністративних справ про затримання та примусове видворення іноземців та осіб без громадянства, виникають проблеми, пов' язанні із забезпеченням утримання іноземців та осіб без громадянства до отримання ухвали адміністративного суду про їх затримання та примусове видворення. Крім того тривалою є процедура оскарження рішень про видворення іноземців та осіб без громадянства.

З метою скорочення строків адміністративного провадження у справах про затримання та примусове видворення іноземців та осіб без громадянства та оскарження прийнятих рішень проектом акту передбачається доповнити Кодекс адміністративного судочинства України новою статтею, у якій передбачити, що адміністративні справи про затримання іноземців та осіб без громадянства у зв'язку з подальшим примусовим видворенням розглядаються невідкладно, а справи про примусове видворення іноземців та осіб без громадянства і затримання їх у зв'язку з таким видворенням та щодо оскарження рішень про видворення іноземців та осіб без громадянства вирішується судом у дводенний рядків з дня надходження позовної заявив.

Передбачається також, що судові рішення в адміністративних справах можуть бути оскарженні в апеляційному порядку в п'ятиденний рядків з дня їх проголошення і суд розглядає такі справи протягом п'яти днів з дня надходження апеляційної скарги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини