Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки розробляє Політику державної власності для впровадження Закону про корпоративне управління

Реклама

Міністерство економіки України відповідно до норм Закону щодо вдосконалення корпоративного управління в Україні № 3587-IX, розробляє Політику державної власності, яка визначить доцільність перебування того чи іншого підприємства в державній власності.

Про це в коментарі для спецпроєкту LIGA.net про реформу управління держмайном розповіла Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко, передає пресслужба Міністерства.

За її словами, цей документ вперше офіційно усталить відповідь на питання: для чого державі ті, чи інші компанії, яким чином можна зробити тріаж і передати все неефективне й збиткове майно на приватизацію, а які компанії державі стратегічно важливо залишити у своїй власності і впровадити там високі стандарти корпоративного управління.

"Передусім держава розглядає варіант залишити за собою право володіти активами, які забезпечують енергетичну незалежність, розвиток військово-промислового комплексу та космічної галузі, стабільність у банківському секторі. Також це може стосуватися контролю за критичними природними монополіями чи ресурсами. Сюди ж - специфічні сервіси чи забезпечення доступу громадян до можливостей поза ринковими умовами. Як приклад, суспільне мовлення. Це - попереднє бачення", - йдеться в повідомленні.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Закон щодо вдосконалення корпоративного управління: основні аспекти

Особливості управління корпоративними правами держави в контексті змін до Закону України "Про управління об'єктами державної власності"

Зміни в управлінні державними підприємствами

Закон щодо корпоративного управління державними підприємствами: основні положення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини