Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які штрафи пропонує Комітет ВР за порушення правил військового обліку та мобілізації

Реклама

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності розглянув законопроєкт № 10379 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення».

За результатами розгляду Комітет ВР рекомендував Раді законопроєкт № 10379 в першому читанні прийняти за основу і в цілому як Закон в редакції, запропонованій Комітетом, з необхідними техніко-юридичними правками.

Які зміни пропонує редакція документу від профільного Комітету ВР?

Зокрема, пропонується встановити, що порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 - 5 100 грн), попередня редакція законопроєкту пропонувала накладення штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 - 17000 грн).

За порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію законопроєктом пропонується накладення штрафу:

- на громадян - від трьохсот до п'ятисот НМДГ (5 100 - 8 500 грн), раніше пропонувалось - від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч НМДГ (25 500 - 34 000 грн);

- на посадових осіб - від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (17 000 - 34 000 грн), раніше - від двох тисяч до п'яти тисяч НМДГ (34 000 - 85 000 грн).

За ці ж діяння, вчинені повторно або в умовах особливого періоду, пропонується:

штраф на громадян від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот НМДГ (17 000 - 25 500 грн), раніше пропонували - від двох тисяч до трьох тисяч НМДГ (34 000 - 51 000 грн);

штраф на посадових осіб - від двох тисяч до трьох тисяч п'ятисот НМДГ (34 000 грн - 59 500 грн), раніше - від дев'яти тисяч до дванадцяти тисяч НМДГ (153 000 - 204 000 грн).

Пропонується також встановити, що відповідні норми не застосовуються у випадках можливості отримання держателем Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів персональних даних призовника, військовозобов'язаного та резервіста шляхом електронної інформаційної взаємодії з іншими інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами (у тому числі публічними), базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи.

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Читайте також: Профільний Комітет ВР рекомендував ухвалити законопроєкт про мобілізацію в цілому

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини