Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2 квітня діють нові ліцензійні умови щодо діяльності інвестиційних фірм

Реклама

2 квітня набрало чинності рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 21 лютого 2024 року № 208 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу - діяльності з торгівлі фінансовими інструментами» (зі змінами).

У НКЦПФР роз'яснили, що нові умови діяльності інвестиційних фірм розроблено та затверджено з метою узгодження провадження професійної діяльності з торгівлі фінансовими інструментами з вимогами законодавства, зокрема, Закону «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки», а також для імплементації законодавства Європейського Союзу в рамках євроінтеграції України.

«Це новий документ, в якому Комісія спробувала досягти балансу між вимогами європейської регуляції та актуальністю і спроможністю реалізувати ці норми вітчизняним ринком, враховуючи його поточний стан. Наступною важливою складовою у процесі впорядкування діяльності інвестиційних фірм буде прийняття найближчим часом оновлених правил діяльності та вимог до договорів», - зазначив член Комісії Ярослав Шляхов.

Комісія звертає увагу, що приведення у відповідність до нових умов відбуватиметься поступово.

Інвестиційні фірми мають:

- привести структуру власності у відповідність до вимог Ліцензійних умов протягом 12 або 18 (у певних випадках для деяких інвестиційних фірм) місяців з дня, наступного після набрання чинності цим рішенням;

- подати до НКЦПФР офіційним каналом зв'язку відповідні документи та інформацію не пізніше останнього числа 12 або 18 (у певних випадках для деяких інвестиційних фірм) місяця з дня, наступного після набрання чинності цим рішенням.

За матеріалами Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Юрист (Преміум). Отримайте максимум інструментів legal research, повну базу законодавства і судової практики, засоби контролю від юридичних ризиків. Замовте зараз з економією 40%.

Читайте також:

Потенційні ризики ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини