Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр збитків для України відкриється для подання заяв 2 квітня

Реклама

2 квітня 2024 року RD4U (Реєстр збитків для України) офіційно відкриє процес подання заяв про відшкодування збитків, втрат або шкоди, завданих російською агресією проти України. Про це повідомила преслужба Мін'юсту.

Рада RD4U вирішила відкрити Реєстр для подання заяв, доказів та пов'язаної інформації після того, як переконалась у наявності необхідної формальної та технічної бази.

Ірина Мудра, заступник Міністра юстиції уточнила, що початковий запуск 2 квітня буде зосереджено на одній критично важливій категорії, а саме - пошкодження чи руйнування житлового нерухомого майна.

Заяви подаватимуться до RD4U через українську цифрову систему "Дія" - мобільний додаток та веб-портал. Зазначається, що це дозволяє Реєстру забезпечити простий, доступний та безпечний спосіб подання заяв. Крім того, інтеграція "Дії" в розгалужену інфраструктуру цифрових послуг та державних реєстрів в Україні полегшить для заявників процес збору доказів, що будуть додаватись до заяв.

В міністерстві нагадали, що RD4U - це перша складова міжнародного компенсаційного механізму, розробку якого ініціювало Міністерство юстиції України ще у травні 2022 року разом з міжнародними партнерами. Компенсаційний механізм складатиметься з Реєстру збитків, компенсаційної комісії та компенсаційного фонду.

Правила подання, обробки та внесення Заяв: http://surl.li/rzlqc

Категорії заяв, що можуть бути внесені до реєстру: http://surl.li/rzlro

ФОРМА ЗАЯВИ Категорія Заяв А3.1 Пошкодження або знищення житлового нерухомого майна: http://surl.li/rzogj

Принципи захисту персональних даних у роботі Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України: http://surl.li/rzluh

Докладніше про міжнародний Реєстр збитків на сайті.

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже, чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Знай, з ким маєш справу.

Читайте також:

З 4 березня запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків

Пробаційний нагляд за кримінальні правопорушення: що передбачено новим Законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини