Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд ухвалив рішення у справі щодо глорифікації осіб, які проводять збройну агресію росії проти України

Реклама

Бердичівський міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт щодо мешканця м. Бердичева 1950 року народження, громадянина росії, якого обвинувачено за ч. 2 ст. 436-2 КК України - глорифікація. Про це повідомила прес-служба суду.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що громадянин Ц. , достовірно знаючи про блокування доступу до соціальної мережі «Однокласники» на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.04.2017 «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», зареєструвався у соціальній мережі «Одноклассники» та активно нею користувався.

"У березні 2022 року, у той час, коли в Україні вже тривало повномасштабне вторгнення рф, у соцмережі «Одноклассники» обвинувачений, діючи умисно, в умовах воєнного стану, з мотивів підтримки інформаційних впливів держави-агресорки на шкоду інформаційній безпеці України, ознайомився, вподобав, а потім поширив у себе на сторінці публікацію, у якій міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що громадянин Ц. свою вину у кримінальному правопорушенні визнав, щиро покаявся та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд угоду затвердив, визнав пенсіонера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України та призначив покарання, узгоджене сторонами, у вигляді позбавлення волі на строк три роки без конфіскації майна з випробувальним терміном півтора року. Ноутбук, на якому пенсіонер скоїв правопорушення, суд ухвалив конфіскувати.

Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції упродовж місяця.

Отримайте всю повноту інформації про НПА. У LIGA360: Юрист до кожної норми надаються коментарі експертів, роз'яснення держорганів, пов'язані судові рішення. Тут можна ознайомитись з усіма документами, що посилаються на норму або документ у цілому. Придбайте LIGA360: Юрист просто зараз.

Читайте також:

Ухилення від сплати податків: добірка судової практики 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини