Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламентарі задумали обмежити чиновників у відмовах на здійснення "дитячих" угод

15 березня 2010, 15:32
535
0
Реклама

Група народних депутатів з різних парламентських фракцій представила у Верховній Раді законопроект № 6189 спрямований на попередження корупції в органах опіки і опікування при наданні ними згоди на відчуження майна малолітніх і неповнолітніх.

За проектом згода органів опіки і опікування на здійснення угод неповнолітніми, а також батьками малолітнього від його імені, надається в порядку, передбаченому Сімейним кодексом України (СК). Останнім же згідно з проектом буде передбачений вичерпний перелік підстав можливої відмови з боку органів опіки і опікування.

Так, відмовити можна буде лише батькам, позбавленим батьківських прав або ще не позбавленим, відносно яких, проте, є в наявності судовий позов про позбавлення; тим, відносно яких приймалося рішення про відбирання у них дитини; що надало про себе недостовірні відомості при зверненні за згодою. Ще одно основа для відмови - суперечка між батьками дитини або між ними і іншими особами про нерухоме майно, яке виступає предметом майбутньої угоди.

Чинне законодавство не передбачає ні вичерпного, ні зразкового переліку випадків відмови в дачі згоди органами опіки і опікування на здійснення угод. Відносно угод з нерухомим майном дітей законодавець встановив лише умова для дачі згоди на здійснення угоди - гарантію збереження права дитини на житлі (частина 4 ст. 177 СК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини