Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2023 року змінюються вимоги до порядку здійснення розрахунків за продані товари/послуги з використанням спеціальних платіжних засобів

Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» з 1 січня 2023 року змінюються вимоги до порядку здійснення розрахунків за продані товари/послуги з використанням спеціальних платіжних засобів.

Про це нагадують фахівці Головного управління ДПС у Житомирській області.

З 1 січня 2023 року суб'єкти господарювання, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25,0 тис. осіб (крім ФОП - платників єдиного податку І групи, торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну/виносну торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари/послуги, включаючи товари/послуги, реалізація яких здійснюється дистанційно.

Чинним законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення вищевказаних вимог.

Про факти відмови у розрахунку банківською карткою громадяни можуть повідомляти на чат-бот ДПС «StopViolationBot» в месенджері Telegram.

Інформацію, що надходить до чат-боту, досліджують і перевіряють працівники податкових органів, у випадку підтвердження інформації вживаються заходи реагування, в тому числі податкові перевірки.

Як підприємцю-загальносистемнику вести облік доходів і витрат? Зручний та актуальний формат ведення книг доступний у Liga:REPORT. Замовте доступ прямо зараз і витрачайте мінімум часу на податковий облік та звітність.

Читайте також:

Депозит із захистом від зміни валютного курсу: Нацбанк відповів на найпоширеніші запитання

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини