Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запрацює єдиний номер екстреної допомоги 112: Закон набуде чинності через 3 місяці

Реклама

30 вересня в газеті "Голос України" опубліковано Закон № 2581-IX про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 (проект № 7581). Верховна Рада ухвалила цей Закон на засіданні 7 вересня.

Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, крім пункту про обов'язки Кабміну щодо впровадження норм Закону, який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування документа.

Так, запроваджується організація прийому звернень до екстрених служб за принципом «єдиного вікна», що дозволить особі використовувати для виклику єдиний телефонний номер 112.

Крім того, передбачається надання екстреним службам права автоматично отримувати інформацію про місцезнаходження абонента (дані геолокації) та впровадження обов'язку постачальників електронних комунікацій надавати екстреним службам таку інформацію.

Створення та впровадження системи 112 також є одним із зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв'язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також: Закон щодо примусового відчуження та вилучення майна в умовах воєнного стану набрав чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини