Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив проєкт Держбюджету на 2023 рік

Реклама

На засіданні 13 вересня Кабмін затвердив проєкт Державного бюджету на 2023 рік. Відповідне повідомлення з'явилось на Урядовому порталі.

Як повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, понад 1,1 трлн грн або майже 50% всіх видатків, згідно із затвердженим проеєтом держбюджету, буде спрямовано для сектору безпеки й оборони.

«Це зарплати військових, забезпечення армії, ремонти й закупівлі техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей. Якщо порівняти з бюджетом, який ми подавали на 2022 рік, то зростання видатків на безпеку й оборону буде більш ніж у 4 рази», - зауважив він.

Ще одним важливим напрямком бюджету буде фінансування соціальних програм. За словами очільника Уряду, 35% видатків складатимуть пенсії, субсидії, допомога малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину й освіту.

Також Прем'єр-міністр підкреслив, що будуть скорочуватися всі інші видатки, зокрема, на органи державної влади.

«Ми зменшуємо кількість чиновників, урізаємо зарплати та премії. За винятком силових структур, видатки на утримання органів державної влади буде скорочено на 11,6 млрд гривень, порівняно з 2022 роком», - вказав він.

Читайте також: Скорочення держслужбовців: в чому полягає нова ініціатива Кабміну та чого очікувати?

Крім того, в рамках кошторису на 2023 рік буде створено бюджетний Фонд ліквідації наслідків збройної агресії у розмірі не менше 19 млрд грн. За словами Прем'єр-міністра, там планується акумулювати конфісковані кошти росії та росіян, а також міжнародну допомогу на швидке відновлення.

Також передбачено додаткову дотацію на компенсацію витрат для місцевих бюджетів у зв'язку з війною у розмірі 24 млрд грн.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини