Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок на нерухомість за об’єкти, розташовані на територіях, на яких велися бойові дії, або тимчасово окупованих не сплачується: ДПС

Реклама

Тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, у якому припинено або скасовано воєнний стан, введений Указом Президента від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», не нараховується та не сплачується податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об'єкти нежитлової нерухомості, в тому числі їх частки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ (пп. 69.22 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ).

Юридичні особи - платники податку на нерухомість, протягом 6-ти календарних місяців після місяця, у якому припинено або скасовано воєнний стан, запроваджений Указом Президента № 64/2022, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни розміру податкового зобов'язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за відповідний податковий період.

Для платників податку на нерухомість - фізичних осіб контролюючий орган самостійно обчислює податкове зобов'язання за період з 1 січня по 1 березня 2022 року.

Податківці звертають увагу, що перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями РФ, визначається Кабінетом Міністрів.

Відповідні роз'яснення надали фахівці Головного управління ДПС у Київській області.

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з «гарячих» тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Читайте також:

Унесено зміни до Типового договору оренди землі: рішення Уряду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини