Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ оновив Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку

Реклама

З метою створення передумов для впровадження безпаперових технологій у фінансовому секторі та повноцінного переходу на електронний документообіг Нацбанк оновив Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку (Положення № 328).

Так, банку, власникам істотної участі в банку, ключовим учасникам у структурі власності банку дозволено подавати до Національного банку документи, передбачені Положенням № 328, як в паперовій, так і в електронній формі. Зокрема, це стосується документів про структуру власності банку, договору купівлі-продажу або іншого правочину, унаслідок виконання якого відбулися зміни в складі власників істотної участі або 10 найбільших остаточних ключових учасників банку.

Відтепер у разі подання до Національного банку України відповідних документів у електронній формі надання їх в паперовій формі не вимагатиметься.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 16 травня 2022 року № 98 "Про внесення змін до Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку", яка набрала чинності з 19 травня 2022 року.

За матеріалами Національного банку України

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже, чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи Республіки Білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Читайте також:

Депутати підтримали відновлення частини податкових перевірок: Закон ухвалено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини