Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримають щорічну допомогу: рішення Уряду

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок використання у 2022 році коштів державного бюджету, передбачених для виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань.

Відповідна постанова від 7 травня 2022 року № 540 набрала чинності 11 травня.

Згідно з постановою щорічну допомогу отримають:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язні концентраційних таборів, гетто, визнані особами з інвалідністю:

- I групи - 4 421 грн;

- II групи - 3 906 грн;

- III групи - 3 391 грн;

  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності - 1 491 грн;

  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 4 421 грн;

  • члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих УБД, учасників війни, які не одружилися вдруге; члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України - 966 грн;

  • учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників - 612 грн.

Важливо, щоб відповідний статус був набутий до 5 травня 2022 року. Допомогу виплачуватимуть до 1 липня 2022 року. Якщо до цієї дати особа її не отримала, потрібно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення за місцем проживання і допомогу виплатять до 30 вересня цього року.

Відповідне роз'яснення надали фахівці Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв'язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також:

Звільнено від оподаткування винагороду за добровільно передану ЗСУ придатну бойову техніку рф

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини