Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вплив містобудівних змін на право забудови

18 лютого 2022, 14:00
409
0
Автор:
Реклама

Здійснення будівництва супроводжується низкою взаємопов'язаних та узгоджених між собою дій щодо отримання дозвільних документів, необхідних протягом усього періоду будівництва та до введення об'єкту в експлуатацію.

Разом з тим, на практиці трапляються випадки, коли отримавши Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки забудовник (інвестор будівництва) позбавлений можливості виконати вимоги указаних МУО, отримати у наступному дозвіл на виконання будівельних робіт та сертифікат про готовність об'єкта до експлуатації саме у зв'язку зі зміною містобудівного законодавства (як правило у сторону встановлення додаткових обтяжень та/або нових обов'язків).

Крім того, сам факт отримання МУО свідчить лише про те, що забудовник виразив бажання здійснити будівництво на певній земельній ділянці і в подальшому проект будівництва має розроблятися відповідно до встановлених у МУО містобудівних обмежень та пройти у наступному державну експертизу (для об'єктів будівництва з категорією складності від СС2 та вище).

Детальніше читайте в матеріалі адвоката TOTUM LF Ігоря Лавріненка: "Будувати не можна узгодити: вплив містобудівних змін на право забудови".

Як автоматично моніторити зміни в реєстрах щодо юросіб? Підключайте аналітично-моніторингову систему CONTR AGENT. Вона надсилатиме автосповіщення про зміни в діяльності компаній, а за необхідності можна переглянути історію змін. Замовляйте зараз.

Читайте також:

Найбільш поширені помилки при купівлі нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини