Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Два рішення Київради оскаржують в ОАСК

Реклама

Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Київської міської ради.  Про це повідомила прес-служба суду.

Позивачем зазначений Андрій Вітренко.

Серед вимог позову - визнати протиправними та скасувати наступні рішення Київської міської ради від 3 лютого 2022 року:

"Відповідно до оскаржуваних рішень, окрім іншого, було встановлено, що на період формування виконавчих органів районних в міста Києві рад повноваження органів місцевого самоврядування на території адміністративних районів столиці здійснюються утвореними Київською міською радою структурними підрозділами виконавчого органу Київської міської ради. Також було утворено Департаменти КМДА Голосіївського, Дарницького та ще 8 районів міста Києва", - йдеться в повідомленні.

На думку позивача, оскаржувані рішення були прийняті з порушенням процедури та всупереч вимог Конституції, Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону «Про столицю України - місто-герой Київ».

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просить суд до набрання законної сили рішенням у справі зупинити дію оскаржуваних рішень Київради, а також заборонити створювати та здійснювати державну реєстрацію структурних підрозділів КМДА.

Зазначається, що ОАСК вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Суддя не подала декларації до НАЗК в е-вигляді через "релігійні переконання": ОАСК - підтримав, агентство - оскаржить

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини