Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто сплачує податок за договором оренди

Реклама

Податківці нагадують, що у разі укладення договору оренди нерухомого майна між фізичними особами, які не є суб'єктами господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету, є платник податку - орендодавець.

Такий орендодавець має самостійно нарахувати та сплатити податок до бюджету в строки, встановлені для квартального звітного (податкового) періоду, тобто, протягом 40 календарних днів, після останнього дня звітного (податкового) кварталу.

Нагадає підприємцям, коли платити податки і подавати звіти бот-бухгалтер ReporTах. Крім того, бот самостійно перевіряє чи немає у вас податкових боргів і штрафів перед державою. Після перевірки - допоможе сплатити борг миттєво.

Суми отриманого доходу, сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року, орендодавець відображає у річній податковій декларації про майновий стан і доходи та подає її до контролюючого органу за місцем реєстрації (податкової адреси) до 1 травня року, наступного за звітним.

Якщо договір оренди об'єктів нерухомості посвідчувався нотаріально, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку - орендодавця. Форма Повідомлення про нотаріальне посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості затверджена постановою Кабміну № 1242.

Крім того, податківці звернули увагу, що суб'єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов'язану з наданням послуг з оренди нерухомості (ріелтори), зобов'язані надіслати інформацію про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) про оренду нерухомості до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації в строки, передбачені для подання податкового розрахунку, за формою, встановленою Мінфіном.

Усі чинні форми з останніми змінами, готові до заповнення та подання, можна знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Також читайте:

Податкові знижки за 2019 рік: важливі моменти;

Запрацювала програма вигідних кредитів для малого і середнього бізнесу;

Діють зменшені штрафи для роботодавців: порівняльна таблиця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини