Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антирейдерська комісія планує розглядати складні рейдерські справи протягом доби

Реклама

Паралельно з реформуванням судової системи Мін'юст працює над розвитком альтернативних інструментів вирішення спорів. Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська.

Як наголосив пан Малюська, Мін'юст підключається до розробки законодавства щодо судової реформи. Водночас планує побудувати альтернативну державним судам систему, частиною якої стануть так звана Антирейдерська комісія та незалежні арбітражі. Антирейдерська комісія є більш швидким та ефективним інструментом порівняно зі звичайними судами, адже вона приймає рішення протягом 30 - 45 днів, тоді як суди можуть розглядати справи роками.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189542_antireyderska-komsya-priyme-skargu-na-zakhoplennya-nerukhomost-vprodovzh-5-dnv

«Ми прагнемо зробити так, щоб робота Комісії була прозорою. З цією метою було повністю оновлено її склад. Найближчим часом також буде оновлено склад тих осіб, які здійснюють обробку поданих скарг. Процедура розгляду скарг повністю зміниться. Крім того, вже до кінця року ми плануємо впровадити можливість розгляду найбільш складних рейдерських кейсів протягом 24 годин», - зауважив Міністр юстиції.

Другою альтернативою є арбітражі, які можуть стати ефективним конкурентом державним судам. «Це будуть незалежні арбітражники, які мають хорошу репутацію. Наразі Мін'юст працює над тим, щоб запустити цю систему. Сама схема роботи арбітражів активно обговорюється, проводитимуться консультації з відомими міжнародними арбітражами, щоб у результаті ми отримали дійсно працюючу та ефективну систему», - підкреслив пан Малюська.

Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервиси SMS-Маяк, SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Мін'юст посилив вимоги до державних реєстраторів. Як дізнатися, хто цікавився вашою нерухомістю, а такожяк захиститися від рейдерів, можна прочитати в матеріалах ЮРЛІГИ. Зауважте, що Антирейдерська комісія почала оприлюднювати висновки про скасування незаконної перереєстрації майна.

Читайте велике інтерв'ю головної редакторки ЮРЛІГИ Марини Ясинської із заступницею Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольгою Оніщук з нагоди старту чергової реформи у сфері держреєстрації прав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини